Naturlig | Kunstverksted med Silsand/Sanne
Et kollaborativt kunstverksted med bruk av naturmaterialer
Lørdag 31. august 2024 kl 11-14 (familieworkshop/visning)
for familier med barn 2-5 år
Etter én uke med workshops for barnehager inviterer billedkunstnere Marit Silsand og Line Sanne familier i Stavanger til det kollaborative kunstverkstedet Naturlig, hvor de sammen med barna eksperimenterer, utforsker og bygger med naturmaterialer.
Bli med på å male med sølevann og rødbetsaft! La oss omforme kvister og trestokker til skulpturer! Hva kan skje når vi samarbeider og bygger med en grein, en stein og en stubbe? Hvilket landskap kan vi skape? Blir det en park, en hage, en skog eller kanskje et tårn? Fantasien har ingen grenser i det abstrakte landskapet som brer seg utover i Elefantteateret.
I løpet av verkstedet vil vi omvandle kvister, trestokker og stubber, kull, leire, siv og ulike plantefargematerialer til ulike kunstobjekter og kunstinstallasjoner både utenfor og inne i teateret. Silsand og Sanne vektlegger det intuitive og spontane møte mellom barna og materialene i den estetiske, skapende prosessen. I samskapingen ser vi på barna som likeverdige medskapere og en ressurs for den kunstneriske utviklingen og det estetiske uttrykket.
På slutten av uken vil teateret være fylt med ulike kunstinstallasjoner fra barnehagene som har deltatt. Disse kunstinstallasjonene blir grunnlaget for lørdagens familieverksted, som avsluttes med en felles visning av hva vi har gjort og vært sammen om.
Billedkunstnerne Marit Silsand og Line Sanne har samarbeidet med ulike kunst- og formidlingsprosjekter siden 2011. De besøkte Elefantteateret i 2022 og gleder seg til et nytt besøk!
Litt praktisk informasjon:
Ta på klær som tåler lek og eksperimentering med naturmaterialer, inne og ute
Barnehagene møter 15 minutter før workshopen starter
Varighet 3 timer
Marit Silsand (f.1980), bor i Oslo og er billedkunstner med utdannelse fra Gerrit Rietveld Academie, San Francisco Art Institute og Fatamorgana Fotokunstskole i København. Hun jobber hovedsakelig med fotokunst, installasjoner og relasjonelle kunstprosjekter. Hun har siden 2011 vært medlem av Bjørka, et produksjonssted og atelierfellesskap for profesjonelle fotokunstnere på Grønland i Oslo og er medlem av kunstnerorganisasjonene Billedkunstnere Oslo (BO) og Norske Billedkunstnere (NBK). Temaene i arbeidene kretser rundt identitet, relasjoner og materialitet. Silsand er i tillegg nylig utdannet ved VEA - Norges Grønne Fagskole i «Experimental Expressions with Plant Materials» som har ledet kunstnerskapet mer inn i en eksperimenterende tilnærming til naturmaterialer.
Kunstarbeidene hennes har blitt presentert i inn- og utland. I fjor utstilte hun på Høstutstillingen og Sørlandsutstillingen, og deltok på den internasjonale landartkonkurransen 6. Juli Cup (Fredericia i Danmark). I år deltar hun på Oslo Negativ Fotofestival i gruppeutstilling med Bjørka (kurator Monica Holmen).
Silsand arbeider også som kunstformidler. Hun er ansatt på Nasjonalmuseet som formidler og engasjert som kurator formidling for et flerårig prosjekt mellom DKS og Nasjonalmuseet. Hun har siden 2012 arbeidet frilanse med kunstworkshop for oppdragsgivere som Kunstnernes Hus, Preus Fotomuseum, Akershus Kunstsenter, Plot/Oslo, Oslo Open, DKS og UDI (workshop på Asylmottak for mindreårige i Holmestrand). I 2019 startet hun, i samarbeid med kunstorganisasjonen PRAKSIS, Praksis Teen Advisory Board (PTAB) som er et betalt mentorprogram for unge mellom 16-21 år i Oslo. Ungdommene jobber med kunstworkshop, rådgiving, formidling, publikasjoner og kuratering innenfor kunstfeltet. I år kuraterer gruppen kunstutstillingen "All Eyes On" på Nitja Kunstsenter (åpner oktober 2024) hvor de retter oppmerksomheten mot det som skjer i Gaza gjennom videokunst av internasjonale kunstnere.
——------
Line Sanne (f. 1980) er billedkunstner og scenograf. Hun er utdannet scenograf/designer fra Central Saint Martins i London, ved studiet Arts, design and environment. Sanne har Master i faglitterær skriving og deltatt på Bjørn Arilds forfatterskole – sakprosa for barn og unge initiert av NFFO. Hun har deltatt i ulike gruppeutstillinger nasjonalt, som Karlsøyfestivalen Land art, Kunstforeningen Verdens Ende, Slottsfjellfestivalen og Øyafestivalen, samt vært scenograf for blant annet Rampelys festivalen i Oslo og Sjøbodteatret i Tønsberg.
Hun er ansatt som førstelektorkandidat i forming ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN), tilknyttet Institutt for estetiske fag, og underviser for Barnehagelærerutdanningen og Årsstudium i Kunst og design.
Sannes kunst springer ut fra romlige fenomener, ofte av en stedsspesifikk karakter, og materialer som hun finner i sine nære omgivelser danner utgangspunktet i den skapende prosessen. Gjennom økosofiske perspektiver er hun opptatt av å undersøke hvordan både tid, kontekst og mentale tilstander påvirker uttrykket. Hennes kunstneriske ideer kretser rundt temaer som tvil, solidaritet og håp.
Hun har de senere årene arbeidet mer og mer med relasjonelle og sosialt engasjerende prosjekter, der andres handlinger utgjør en vesentlig del av det kunstneriske uttrykket. I denne sammenheng inngår arbeidene i hennes kunstneriske utviklingsarbeid som er en del av hennes nåværende stilling som førstelektorkandidat ved Universitetet i Sørøst-Norge. Her hun for tiden arbeider med temporære kunstprosjekter med visning under kunstfestivalen Kunst i Spire, som i år er relatert til temaer og problemstillinger fra Notodden – Rjukan Industriarv.
Medlem av VBK/NBK